Dagblad van het Noorden 22 december 2006 ...naar overzicht..

Vierhuizen zet champagne koud, Sappemeer blijft koel
SAPPEMEER/VIERHUIZEN • De verwachtingen zijn hooggespannen bij fans van 13de eeuwse kerk in Vierhuizen en de historische werf Wolthuis in Sappemeer. Voor de zekerheid hebben aanhangers van het vervallen godshuis al champagne aangeschaft. En de leden ,van het campagneteam van Wolthuis schatten hun kansen zo hoog in, dat er van gierende zenuwen absoluut geen sprake is. Beide plaatsen hopen morgenavond een miljoen euro te winnen in de finale van tv-wedstrijd De Restauratie.
Met bussen vertrekken forse delegaties uit Sappemeer en Vierhuizen morgenmiddag
naar Hilversum om steun te betuigen aan hun monument tijdens de live-uitzending (20.10 uur, Nederland 2). De dubbeldekkerbus die met ongeveer honderd van de 155 Vierhuisters naar de ontknoping van de restauratiecompetitie ronkt, krijgt de eerste kilometers een escorte van legervoertuigen. Op verzoek van de dorpelingen waken militairen en politiemensen over de in Vierhuizen achterblijvende ouderen en kinderen.
De hoofdprijs van een miljoen is bestemd voor herstel van een monument. In de eindstrijd nemen de twee noordelijke finalisten het op tegen de Sint Jan-kathedraal' in Den Bosch, de bouwvallige stadsherberg Huis Holster in Dordrecht en de stoomtrein Goes-Borssele.