Ommelander Courant van 5 oktober 2006 ... naar overzicht...

Actie voor kerk Vierhuizen

VIERHUIZEN - De bevolking van Vierhuizen is al helemaal in de ban van het Avro-televisie-programma BGL De Restauratie dat binnenkort wordt uitgezonden. De kerk van het Marne-dorp doet hierin een gooi naar een totale restauratie ter waarde van 900.000 euro.
Onder het motto Steek niet uw kop in het zand, maar uw hand werden de Vierhuisters zaterdag opgeroepen om naar het dorpshuis te komen. 110 van de 150 inwoners gaven gehoor aan deze oproep en staken hier hun hand in het zand, waarna een gipsmodel werd gemaakt. Hiermee willen de Vierhuisters laten zien dat ze de kerk op handen dragen. De handen liggen nu in de kerk en worden nog weer gebruikt bij andere activiteiten. De Noord-Groninger kerk is met nog twee andere restauratieobjecten te zien in de eerste aflevering van BGL De Restauratie (zondag 12 november om 20.30 uur op Nederland 2). De kijkers bepalen door hun bëlkeuze welk project doorgaat naar de finale die op 17 december wordt gehouden.
Om voldoende stenimen te krijgen laten de Vierhuisters 15.000 ansichtkaarten van de kerk drukken. Op de achterzijde staat het adres van de website www.stemvierhuizen.nl. De kaarten worden op verschillende manieren verspreid.
Zaterdag 21 oktober zijn er wandelingen uitgezet over oude paden en boerenland. In het dorpshuis wordt na afloop erwtensoep geserveerd. Ook met dit evenement wil men de aandacht op de kerk vestigen