Ommelander Courant van 9 oktober 2006 ... naar overzicht..

De Marne steunt actie rond kerk Vierhuizen

VIERHUIZEN - De gemeente De Marne steekt vijfduizend euro in de publiciteitscampagne van de Stichting Oude Groninger Kerken en Dorpsbelangen Vierhuizen die moet leiden tot de restauratie van de kerk van Vierhuizen.
De kerk van Vierhuizen is een van de deelnemers aan het Avro-televi-sieprogramma BankGiro Loterij Restauratie dat vanaf 12 november wordt uitgezonden. In een reeks van vijf afleveringen worden in totaal vijftien gebouwen aan de kijkers voorgesteld. Aan het eind van elke aflevering stemt de kijker welk gebouw doorgaat naar de grote finale die op 17 december wordt gehouden. In deze eindstrijd is een geldbedrag van minimaal een miljoen euro te winnen. De kerk van Vierhuizen, die al jaren in zeer slechte staat verkeert, is als enige monument uit Noord-Nederland genomineerd aan het programma deel te nemen.
Stichting Oude Groninger Kerken, eigenaar van de kerk in het Marnedorp, en Dorpsbelangen doen er alles om om als winnaar uit de bus te komen. Hiervoor is een publiciteitscampagne opgezet die ruim 10.000 euro kost. De Marne neemt ongeveer de helft van dit bedrag voor zijn rekening. Het geld wordt onder meer gebruikt voor het bouwen van een website. Daarnaast worden er reclamespotjes uitgezonden en ansichtkaarten en affiches gedrukt. Als klap op de vuurpijl zal voormalig astronaut Wubbo Ockels een optreden verzorgen over nieuwe energiebronnen