Ommelander Courant 20 november 2006  ...terug naar overzicht..

Slotoffensief voor kerk van Vierhuizen

VIERHUIZEN - De kerk van Vierhuizen staat zaterdag centraal tijdens de televisieuitzending van BankGiroLoterij De Restauratie. Het programma van de AVRO op Nederland 2 begint om 20.15 uur.
De kerk van Vierhuizen doet in het programma een gooi naar de hoofdprijs, een restauratiebeurt van l miljoen euro. De commissie kerk Vierhuizen besloot om in de aanloop naar de uitzending nog twee acties te organiseren.
De dorpsbewoners werden zaterdag opgeroepen om naar de schuur bij de camping te komen. Iedereen werd gevraagd een wit laken mee te nemen. De commissie had voor spuitbussen gezorgd. De bedoeling was om een spandoek te maken met een kreet ten gunste van de kerk. Er werd door veel inwoners gehoor gegeven aan de oproep. Het dorp hangt inmiddels vol met spandoeken, ook bij de molen en de kerk.
Aan de toren van de kerk komt nog een groot doek te hangen. Deze wordt vrijdag om half twaalf door burgemeester Joan Stam onthuld.Voor vanavond heeft de commissie nog een actie op poten gezet.
Men kan na afloop van het televisieprogramma stemmen door te bellen naar 0909-8880 of het woord kerk te sms-en naar 7227. De lijnen blijven tot woensdag 29 november open.